Skoči na glavno vsebino
V petek, 11. 10. 2024, so se učenci OŠ Milke Šobar – Nataše po kosilu odpravili proti Kneževem v Bosni in Hercegovini, kamor smo bili povabljeni na 1. mednarodne Gorske igre, ki jih je organiziral Klub specialnih sportova Banja Luka. V poznih popoldanskih urah smo prispeli do Planinskega doma Kneževo, kjer so nas gostitelji pričakali z večerjo, po kateri smo utrujeni zaradi dolge poti kar hitro zaspali.
V soboto dopoldne smo se po zajtrku odpravili na idilično zelenico v gozdu, kjer so se fantje pomerili z vrstniki iz Bosne ter Črne gore v teku, suvanju krogle in različnih inkluzivnih igrah. Benjamin, Domen, Peter in Rok so odlično zastopali našo šolo in si prisvojili kopico medalj.
Zadovoljni z izkupičkom smo se odpravili na kosilo, nato pa odpeljali do Banje Luke. Tam smo si ogledali mestno jedro, spili pijačo in pojedli sladoled. Čas je hitro minil, saj nas je že čakala večerja v planinskem domu, nato pa zasluženo druženje z vrstniki iz preostalih držav.
V nedeljo po zajtrku je bil čas za slovo. Preden smo se zares poslovili od Bosne, smo si v Banji Luki privoščili čevapčiče in opravili zadnje nakupe, čemur je sledila še dolga vožnja domov. Dobre volje in prečudovitih vtisov iz Kneževa nam niso pokvarili niti precejšnji zastoji na cestah, zaradi katerih smo domov prispeli šele v poznih večernih urah.

Dostopnost